Майстер клас: «Квітучий світ свого «Я»

В ШДС «Перевесло» практичним психологом Катаєвою Тетяною Вікторівною був проведений майстер — клас для педагогів с метою опанування техніки малювання на склі: «Квітучий світ свого «Я».

Майстер клас — сучасна форма проведення навчального тренінгу — семінару для відпрацювання практичних навичок з метою підвищення професійного рівня і обміну досвідом, розширення кругозору і прилучення до новітніх галузей знання. Психолог розповіла та показала, як застосовувати на практиці нову техніку.

Мета майстер класу: розвиток комунікативних навичок, творчої уяви, спонтанності у вираженні емоцій і почуттів, пошуку власних енергетичних ресурсів, допомагати педагогу створювати в групі дружню атмосферу довіри, доброзичливого і відкритого спілкування, полегшуючи тим самим процес спільного навчання та виховання в дитячому садочку.

Матеріали: мольберт, у якому замість полотна використано скло у дерев’яній рамі, сухі та вологі ганчірки для витирання фарб на склі; посудини з водою для миття рук; ганчірки для витирання рук; матеріал для виготовлення пальчикових фарб: борошно, сіль, олія, ПВА, харчовий барвник, вода, миски.

Малювання на склі пропонується педагогам, які думають про психічне здоров’я дітей, про їх емоційний досвіді, про необхідність кожній дитині уміти будувати конструктивні відносини з іншими дітьми і позитивно ставитися до себе.

Малювання на склі не лише оригінальний засіб розвитку творчих здібностей дітей, а й ефективний вид арт — терапії, який допомагає дітям розуміти себе, виражати свої думки і почуття, мрії та надії, позбутися своїх страхів і самовдосконалюватися.

Використання техніки малювання на склі дає можливість педагогу допомогти дитині впоратися зі своїми проблемами, відновити його емоційну рівновагу чи усунути наявні в нього порушення поведінки, допомогти інтелектуальному розвитку, креативній творчості.

FireStats icon Работает с FireStats